Cibulová polévka se špaldou

          30 g špaldy, 4 středně velké cibule, sezamový olej, malá hrst oloupaných mandlí, mořská sůl,

                bílý pepř, 1 l zeleninového vývaru, 1 houska, sýr na strouhání, petrželka

               

                 Na polovině oleje osmahneme dozlatova na kolečka nakrájenou cibuli.

                Přidáme na nudličky posekané mandle, sůl, pepř a zalijeme vývarem se špaldou.

                Necháme projít varem a posypeme petrželkou.

                Na druhé polovině oleje opražíme housku nakrájenou na kostičky, dáme do talíře a zalijeme polévkou.

                Nakonec do každé porce přidáme 1 lžíci strouhaného sýra.


 


 

SMAŽENÁ CIBULE

      

            6 velkých cibulí, sůl, tuk na smažení, 2 vejce, 100 g hladké mouky, 2 lžíce smetany, kypřicí prášek

 

            Postup:

            Oloupané cibule nakrájíme na silnější plátky, osolíme je a necháme chvíli odležet.

            Z vajec, mouky a smetany vyrobíme těstíčko, které můžeme ještě zkypřit špetkou kypřícího prášku.

            Do těstíčka namáčíme plátky cibule a smažíme je na rozpáleném tuku.

            Podáváme s tatarkou, jako příloha se hodí chléb i brambor.